Andere leeftijd, kunnen we toch samen op zeilkamp?

Leeftijdsvragen

Ik ben al 12 maar mijn vriendin wordt pas in oktober 12 jaar; kunnen we toch bij elkaar in de groep 12-14 jarigen?

Ja dat kan. De voorwaarde van Pean is altijd dat ouders van de jongste cursisten akkoord gaan met inschrijving in een oudere groep. Sommige cursisten van 12 jaar kunnen dat aan, andere niet. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet bij Pean.

Mag mijn dochter van 7 ook op zeilkamp? Haar oudere broer van 9, die vorig jaar al bij jullie op kamp is geweest, komt ook.

Dat mag als u denkt dat zij dat aan kan en zij binnen enkele maanden 8 jaar wordt. Ze zullen elkaar aan de wal tijdens het eten en avondprogramma zien, maar slapen niet bij elkaar op de kamer. Uw dochter komt zeer waarschijnlijk niet bij haar broer in de lesgroep. Als dat geen probleem voor haar is, vinden wij het prima.

Ik ben 11 jaar en ik heb al twee keer een optimistcursus gedaan. Nu wil ik dit jaar gaan surfen, kan dat?

Nee, in principe niet. Pas als je 12 jaar bent, kun je bij Pean beginnen met surfen. Voor jongere cursisten hebben wij niet het geschikte surfmateriaal. Als je nu heel lang en stevig voor je leeftijd bent en ook al toe bent aan meedraaien in een kamp met 12-14 jarigen, is een uitzondering mogelijk, maar alleen na overleg met je ouders.


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist