Wat doe je naast het zeilen bij Pean

Dagprogramma en gevonden voorwerpen

Wat doen de kinderen buiten het zeilen?

Bij Pean is een zeilkamp volledig verzorgd. Dat betekent dat de cursisten zich geen moment hoeven te vervelen, maar dat ze ook wel eens een half uurtje voor zichzelf hebben. Onder dagprogramma vind je een overzicht van een willekeurige dag.

Hoe zit het met de maaltijd op zondagavond bij start van zeilkamp?

Als je een zeilkamp hebt geboekt dat op zondagmiddag start om 17:00 uur, dan eet je de warme maaltijd ook bij Pean. Nadat alle ouders weg zijn, eten we met z'n allen. Dat geldt ook voor extern+-cursisten.

Wat is verschil tussen extern en extern+?

Extern = alleen de zeillessen van 9-17 uur en tussen de middag lunch.
Extern+ = het volledige dagprogramma meedoen, alleen op een ander adres overnachten en ontbijten.
De meeste cursisten komen overigens intern naar Pean.

Hebben jullie mijn ..... ook gevonden? Ik sliep in kamer 3.

Na iedere zeilkampweek bewaren we gevonden voorwerpen in een kist of zak per week. Sokken, ondergoed, haarspeldjes en standaardtoiletartikelen bewaren we niet! Om met succes het achtergebleven kledingstu,  boek of telefoon bij je terug te krijgen, is het zaak dat je z.s.m. mailt wat je kwijt bent, met je contactgegevens.

Als je bijvoorbeeld je wetsuit hebt laten hangen aan het wetsuitrek, dan is de kans groot dat het in de zeilweek na jou door een ander in gebruik is. Dit geldt ook voor zeilhandschoenen, waterschoentjes, petten en zonnebrillen. Die dingen worden in de regel niet door de schoonmaaksters in de slaapkamers gevonden, maar ergens op het terrein. Ben je zo iets kwijt, dan mag je altijd langskomen om te zoeken.

In de herfst gaat Pean pas echt ''opruimen''. Dan lopen we één keer de lijst met als vermist opgegeven spullen na en daarna gaan alle gevonden maar niet teruggevraagde voorwerpen naar een goed doel.

 

 


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist