Zeilen en schoolwerk tegelijk

Schoolzeil: zeilkamp en schoolwerk

Een combinatie van je eigen ontwikkeling, leren voor school en een zeilkamp.

Zeilschool Pean biedt dit schooljaar nieuwe zeilkampen waarin je eigen ontwikkeling, leren voor school en zeilkamp worden gecombineerd. Dit doen we in samenwerking met stichting ‘t Wylde Leren. Keuze uit valk of Pico in mei- en herfstvakantie. In het Roerblad nr. 1 vind je meer informatie over het avontuurlijk-leren-principe en reacties van deelnemers van de afgelopen zeilkampen. 

 

Hoe komen we op dit idee?
Op het zeegaande zeilschip de Wylde Swan draait al 5 jaar een uiterst succesvol programma Masterskip. Bovenbouwleerlingen havo/vwo gaan 6 weken oceaanzeilen en eilanden bezoeken. Onderweg houden zij hun gewone schoolvakken bij en verbeteren ze hun bètavakken sterk. Natuurlijk kan niet iedereen zich zo'n reis veroorloven. Dichterbij huis biedt Pean nu een onderwijstrip in het klein. De docenten die het onderwijsprogramma succesvol vormgeven op de Wylde Swan, komen dit ook bij Pean doen. We rekenen met 1 docent op ca. 7 cursisten.

Leerplan op maat
Je bespreekt jouw plan van aanpak met de docent om te zorgen dat het realistisch, haalbaar en meetbaar is. Afhankelijk van weer en periode wisselen leren en zeilen elkaar af. Ervaren en enthousiaste docenten, vooral in de exacte vakken, helpen je bij het schoolwerk en leervormen. Zeilinstructeurs van Pean zorgen voor de zeillessen, soms samen met de docenten. Ben je benieuwd wie die docenten zijn? Bekijk hun achtergrond, ervaring en passies in de docentenprofielen.

Wat kost het?
De prijs voor het kamp bedraagt, afhankelijk van de periode tussen de €475 en €675
Deze kampen zijn alleen intern te boeken. 

Eindexamentraining (van 25-28 april 2018)
Bètabootkamp (van 29 april - 5 mei 2018)
Herfstkamp (van 14-20 oktober 2018 of 21-27 oktober 2018)


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist