Jeugdzeilen 8-12 jarigen op zeilkamp Friesland

Jeugdzeilen


Spelenderwijs leren zeilen, daar gaat het bij jeugdzeilen om. We gaan alle dagen het water op, maar bouwen ook tijd in voor wat rust of een spel overdag.

Boottypen
De meeste kinderen tussen de 8-12 jaar beginnen in een optimist. Die vaar je alleen, in een groep met nog 4 of 5 andere optimisten. Vaar je liever samen in een boot? Dan kies je de Laerling, een jeugdkielboot. Een andere mogelijkheid is de 2-mans jeugdzwaardboot RS-Feva. Daarvoor moet je wel al diploma II in de optimist hebben. De RS-Tera is een eenmanszwaardboot voor zeilers die nog net niet voldoende ervaring hebben voor de Feva. Dus voor elk wat wils in de jeugdgroep 8-12 jaar.

Vaarwater
Het instructiewater voor de beginnend jeugdzeilers is op een rustig deel van "onze" Peanster Ee. Dat ligt vlakbij Pean. Ideaal om vertrouwd te raken met de eerste beginselen van het zeilen. Ben je al meer gevorderd dan vaar je over het gehele meer of in kleinere vaarten. Dat hangt ook af van het weer. Als het even kan, gaan we ook een dag op tocht met alle jeugdlesgroepen.

Aan de wal
De 8-12 jarigen hebben een eigen gebouw om te slapen en eten, de Berch. Je slaapt met z´n vieren of zessen op een kamer. De kookstaf zorgt voor lekker eten en 's avonds doe je met elkaar een spel. De staf heeft altijd wat leuks in petto. Tussen de middag, na de lunch, heb je vaak even een half uurtje voor jezelf. Even spelen of rustig een boekje lezen, maar net wat je wilt.


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist