Zeilkamp voor 15-18 jaar in hartje Friesland

15-18 jaar

In deze leeftijdsgroep heb je de grootste keus uit boottypen. Beginners kiezen valk, Pico of windsurfen. Ben je al ervaren, dan kun je ook in de Vago of Laser stappen.

Boottypen
De keuze is groot bij deze leeftijdsgroep. Onder boottypen vind je de vereiste vaardigheden voor een bepaald type boot. Daarnaast is het natuurlijk erg persoonlijk. De een vindt het veel gezelliger om met anderen samen in een boot te varen, de ander doet liever alles alleen. 

Speciaal Friese merentochtkamp
In week 30 en 33 is er in 2018 een speciaal valkkamp voor de leeftijdsgroep 15-18 jaar. Dat is een trektochtkamp over de Friese meren. Je slaapt en eet dan niet op Pean, maar aan boord van een skûtsje. Dat vaart gedurende de kampweek mee met de cursisten. Er is per week plaats voor maximaal 16 cursisten, verdeeld over 4 valken. Zou je zelf ook wel op dat skûtsje willen leren zeilen en ben je bijna 18 jaar, dan biedt Prego zeilzwerven je die mogelijkheid. Kijk op zomerplatbodemtraining voor jongeren

Leeftijdsgrens
De leeftijdsgrenzen zijn niet keihard. Ben je 15 jaar en ga je altijd om met jongere kinderen, dan mag je als je ouders het daarmee eens zijn, ook nog bij de 12-14 jarigen inschrijven. Je moet je realiseren dat je de hele kampperiode optrekt met de groep waar je voor inschrijft. Andersom geldt ook dat als je al 19 jaar bent en toch graag nog met de 15-18 jarigen op kamp wilt, je je kunt inschrijven. 

Gebouw en programma
De groep 15-18 jaar deelt de verblijfsruimte van de Jister met de groepen 12-14 jaar  tijdens het eten en de avond. Verder zijn deze groepen gescheiden, met elk eigen slaapkamers en aparte lesgroepen. 's Avonds worden er leuke dingen georganiseerd, soms samen met de 12-14 jarigen, maar de groep 15-18 heeft een aantal dagen ook een eigen programma daarvoor. Nachtzeilen is altijd favoriet en natuurlijk de latere bedtijden dan de groep 12-14 jaar.


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist