Zeilkamp voor pubers tussen de 12-14 jaar

12-14 jaar

In deze  leeftijdsgroep heb je de meeste keus uit boottypen. Beginners kiezen valk, Pico of windsurfen. Ben je al ervaren, dan kun je ook in de Feva XL stappen. 

Boottypen
De keuze is groot als je tussen de 12 en 14 jaar oud bent. Onder boottypen vind je aan welke eisen je moet voldoen om voor een bepaald type in te kunnen schrijven. Daarnaast is het natuurlijk erg persoonlijk. De een vindt het veel gezelliger om met anderen samen in een boot te varen, de ander doet liever alles alleen. 

Leeftijdsgrens
De leeftijdsgrenzen zijn niet keihard. Ben je 14 en ga je altijd om met oudere kinderen, dan mag je als je ouders het daarmee eens zijn, ook bij de 15-18 jarigen inschrijven. Ook als je nog net geen 12 bent, maar al wel naar middelbare school gaat, mag je wat Pean betreft bij de 12-14 jarigen inschrijven. Je moet je realiseren dat je de hele kampperiode optrekt met de groep waar je voor inschrijft.

Gebouw en programma
De groep 12-14 jaar verblijft samen met de groep 15-18 jaar in de verblijfsruimte van de Jister tijdens het eten en de avond. De 12-14 jarigen hebben wel eigen slaapkamers en lesgroepen. 's Avonds worden er leuke dingen georganiseerd, meestal samen met de 15-18 jarigen. De groep 12-14 jaar gaat eerder slapen.


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist