speciale kenmerken zeilschool Pean

Kenmerken zeilschool Pean

Bij Pean leer je in de eerste plaats goed zeilen. Met een cursistgerichte aanpak door gemotiveerde en kundige instructeurs. Maar je beleeft natuurlijk ook een prachtig kamp.

Varen op een unieke en vertrouwde plek
Pean ligt op de hoek van de Graft en de Peanster Ee, direct aan open en gevarieerd vaarwater. Geschikt voor alle weersomstandigheden en ieder zeilniveau. Er gaat geen tijd verloren: de zeilen kunnen direct gehesen worden. Pean ligt buiten de bebouwde kom. Een veilige en vertrouwde plek voor cursisten.

De cursisten centraal
Ieder zomerzeilkamp zijn er rond de 80 cursisten bij Pean. Door het werken met gescheiden leeftijdsgroepen in aparte gebouwen ervaren de meeste cursisten het toch als kleinschalig. Aandacht voor het groepsgebeuren vinden we heel belangrijk. Onze instructiestaf is erop getraind om de sfeer te bewaken en daarin zo nodig bij te sturen. Heb je als cursist speciale aandacht nodig, dan proberen we je die te geven. Een zeilkamp bij Pean moet voor iedereen een leerzame en leuke tijd zijn.

Kies zelf verblijfsvorm en aantal dagen
De meeste cursisten komen intern bij Pean op zeilvakantie. Wil je niet blijven slapen, dan kies je voor een extern+ verblijf. Je gaat dan na het avondprogramma naar huis of je vakantieadres. Alleen maar zeilles overdag kan ook. Dat heet extern verblijf.

De zeilkampen in de zomer zijn 6 dagen. Vind je dat te lang of twijfel je nog of zeilen wat voor je is? Kies dan eerst voor een zeilvakantie van een paar dagen in de meivakantie of met Pinksteren. Je kunt dan ook samen met je ouders komen. Heb je net niet je diploma kunnen halen, dan is er nog een herfstkamp om de laatste puntjes af te ronden (voor 12-18 jarigen). 


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist