Valk, kielboot vanaf 12 jaar en ouder

Valk

Met de valk, een kielboot, kun je flink scheef gaan, maar ook prachtige zeiltochten maken of ergens voor anker gaan. Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Kies je voor de valk, dan kies je voor het echte werk! In deze populaire kielboot krijgt je met z'n drieën of vieren les. Dat is leuk, maar ook aanpakken en teamwork! Want 16 m2 zeil betekent werken als het flink gaat waaien. Een valk is een heel goede zeiler en daarom niet voor niks verreweg het meest gebruikte instructieschip op zeilscholen. Bovendien kun je met een valk lange tochten maken! Dat doen we dan ook regelmatig op de zeilschool. Zo zie je nog eens wat van Friesland!

Niveaus
Te halen CWO diploma's: kielboot I, II, III en IV. Ben je ruimschoots op niveau III, dan kom je in aanmerking voor de instructeursopleiding kielboot.

Houten valk
Daarvan hebben we er drie in 2018. Sommige instructieonderdelen kun je onder bepaalde weersomstandigheden beter leren in een houten valk. Wil je er graag ene keer in varen, meld dat dan bij je inschrijving. 

Speciaal Friese Merentochtkamp
In de week 30 is er een speciaal valkkamp voor de leeftijdsgroep 15-18 jaar. Dat is een trektochtkamp over de Friese meren. Je slaapt en eet dan niet op Pean, maar aan boord van een skûtsje. Dat vaart gedurende de kampweek mee met de cursisten. Er is per week plaats voor maximaal 16 cursisten, verdeeld over 4 valken.


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist